Екатерина Михайлова поиска от Цветанов яснота за имотите му

Заместник-председателят на Народното събрание Екатерина Михайлова поиска от вътрешния министър Цветан Цветанов да даде отговор на въпросите, повдигнати от РЗС. На пресконференция вчера Яне Янев и хората му обвиниха дясната ръка на премиера Бойко Борисов, че притежава повече имоти, отколкото декларираното му финансово състояние може да позволи.
„Политиците са публични личности и като такива, особено когато се намират на високи позиции и бъдат поставени въпроси от този сорт, трябва да има отговор“, каза Михайлова по време на посещението си в Шумен. Тя припомни, че не случайно още по времето на управлението на ОДС е бил изготвен и първият Закон за публичност на имуществата на лицата, заемащи висши държавни позиции.

„Трябва да се знае кое от къде е. Този отговор е съвсем нормално да се получи, за да няма и спекулации, а ако има проблеми съответно да се предприемат действия“, добави Михайлова. Тя подчерта, че законът трябва да е еднакъв за всички, без значение в каква позиция в държавата се намира – както за обвинените, така и за обвиняващите. /БЛИЦ

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *