Екоактивисти и хора с увреждания на протест пред Столична община

Не повече от 10 представители на екоорганизации протестираха срещу програмата за овладяване на популацията на бездомните кучета в София. Те не вярват на обещанията на общината, че до 4 години бездомните четириноги ще намалеят с 95 %. Срещу работата на приюта за кучета в Сеславци се обявиха протестриращите и заявиха, че отново ще излязат на мирен протест.
Независимо от това, че вече няма да се редят на опашка от началото на годината, хората в неравностойно положение не приемат точковото определяна на нуждите им. Майка на дете с увреждане твърди, че няма право да ползва програмата на Столичната община, тъй като детето й е на три годинки.
Отговорът на зам.-столичния кмет Албена Атанасова бе, че повече от 20 организации подкрепят промените в програмата „Асистент за независим живот“. Само една организация протестира. Членовете й искали да ползват програмата непрекъснато, без да се дава възможност на други нуждаещи се да получават услугата.
Според Атанасова, протестът не е основателен. Тя посочи още, че се водят преговори с родителите на децата, болни от епилепсия за намиране на сграда за дневен център за нуждите им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *