Екооценката за Бургас-Александруполис готова до дни

Тя очаква екооценката ще бъде представена в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в понеделник. Крайният срок за това е последния работен ден на февруари, предаде investor.bg. Ако информацията в нея за въздействието на нефтопровода „Бургас-Александруполис” върху околната среда не е достатъчна, тя ще бъде върната още веднъж за преработка, допълни още екоминистърът.
Нона Караджова припомни, че екооценката е била върната за преработка заради съществени пропуски в нея, като липсваща информация какво ще се случи при евентуален нефтен разлив в бургаския залив.
Липсвала е също така подробна информация за възможностите нефтът да бъде разтоварван в пристанище. По-рано тази седмица стана ясно, че нов контейнерен терминал на пристанище Бургас вероятно няма да се строи или поне въпросът се отлага за далечно бъдеще.
След като оценката на влиянието върху околната и социалната среда бъде внесена, МОСВ трябва да оцени в рамките на един месец качеството на предоставената информация. Ако тя е достатъчна, ще се пристъпи към общественото обсъждане на проекта за нефтопровода.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *