Експат получиха лиценз за 4 нови индексни фонда

На 1 декември 2017 г. Комисията за финансов надзор издаде разрешение на Експат Асет Мениджмънт да организира и управлява 4 нови индексни борсово търгувани фонда.

Следват технически стъпки по регистриране на фондовете в регистър Булстат, в Централен Депозитар АД за получаване на ISIN и на БФБ – София за борсов код. След финализирането на тези стъпки Експат Асет Мениджмънт ще публикува пълната информация за четирите фонда, включително проспекти, правила и ключова информация за инвеститорите.

В момента, в който са изпълнени всички регистрационни изисквания, ще започне и активната търговия с дяловете, като управляващото дружество ще уведоми допълнително инвеститорската общност за готовността да се предлагата дялове за първична и вторична търговия, информира .Профилът на четирите фонда е пасивно да следват движението на основните индекси за акции на четири борси от региона на Централна и Източна Европа – Гърция, Румъния, Чехия и Полша, информира infostock.bg.

Така, заедно с индексния фонд върху SOFIX – Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, който стартира през 2016 г., борсово търгуваните фондове на Експат ще станат общо 11 и ще покриват пазари, които до момента почти нямат аналогични продукти, лицензирани по UCITS директивата. Създаването на такива фондове и регистрирането им за търговия в София би дало сериозен тласък на капиталовия пазар у нас.

Име на индексния фонд на ЕкспатИндекс, който ще следва
EXPAT GREECE ASE UCITS ETFИндекс ASE на Athens Stock Exchange
EXPAT ROMANIA BET-BK UCITS ETFИндекс BET-BK на Bucharest Stock Exchange
EXPAT CZECH PX UCITS ETFИндекс PX на Prague Stock Exchange
EXPAT POLAND WIG20 UCITS ETFИндекс WIG20 на Warsaw Stock Exchange

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *