Експертни звена ще контролират големите инфраструктури проекти

Министър Плевнелиев предложи към министерствата да се създадат експертни звена, които да контролират изпълнението на големите инфраструктури проекти в интерес на държавата.
Да се създадат експертни звена от 10 – 15 човека към министерствата, които да контролират изпълнението на големите инфраструктури проекти в интерес на държавата.
Това предлага министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Това което виждаме в министерството и безкрайно ни притеснява, е че за големите инфраструктурни проекти държавата е прехвърлила на инженер-консултантите своята роля – да проверя, одобрява завишаване на цени, удължаване на срокове и по този начин се губи като играч на терена, допълни министърът.
По инициатива на регионалното министерство с подкрепата на транспортното ведомство ще се разработи програма за създаване на бързо звено към МРРБ за надзор включително и на съществуващи големи инфраструктурни обекти.
Министърът изрази надежда през следващите месеци съставът на това звено да бъде попълнен и допълни, че германската провинция Бавария е предложила тримесечни програми за обучение на подобни експерти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *