ЕК прие препоръки за стимулиране на растежа във всяка страна

Европейската комисия прие своите специфични за всяка държава препоръки във връзка с икономическата политика за 2015 г. и 2016 г., като прикани към национални действия за създаване на работни места и стимулиране на растежа, съобщава Рапид.

Това изисква премахването на бариерите пред финансирането и стартирането на инвестиционни проекти, както и бързото прилагане на Плана на Комисията за инвестиции за Европа в размер на 315 милиарда евро;Чрез насърчаване на работните места и растежа тези реформи ще допринесат за благоденствието и по-голямата социална справедливост.

Статистиката показва, че във Великобритания 31 милиона души са си намерили работа най-високото ниво на заетост от началото на водене на такава статистика през 1971 година. За същия период броят на имигрантите от България и Румъния се е повишил с малко над една трета до 173 000, съобщава вестник Daily Express.

Данните на Националната статистическа служба показват, че броят на работещите във Великобритания чужденци са се увеличил с 294 000 и те са достигнали до 3,09 милиона за изминалата година, като 283 000 от тях идват от други европейски държави. Увеличението на заетостта сред имигрантите е близо 11 на сто, а при британците 1.2 процента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *