ЕК ще праща служителите си, отговарящи за земеделие, на полето?

Европейската комисия възнамерява да изпрати служителите си, отговарящи за земеделието, на задължителни стажове на полето, за да получат по-добра представа за проблемите на място в рамките на инициатива, която ще бъде официализирана утре, предаде АФП.
Тази програма за стажове на полето е част от поредица от предложения, целящи да бъде опростена “Общата аграрна политика“ (PAC) на Евросъюза и да бъде намалена бюрокрацията, тегнеща върху земеделците. Еврокомисарят по земеделието Мариан Фииер-Боел трябва да представи детайлно програмата утре.
“От 2010 г. ще бъде приведена в действие програма за обучение, включваща и пребиваване на полето на служителите в Генерална дирекция “Земеделие и развитие на селските райони“ на Комисията, предвижда проектодокументът на ЕК.
Целта е да се “получи по-добро разбиране на практическите детайли и предизвикателствата, с които се сблъсква секторът“, за да се гарантира, че политиките на ЕС “ще бъдат още по-добре съобразени с конкретното положение на земеделците“, допълва текстът, пише БГНЕС.
Програмата PAC често е критикувана заради сложността й от европейските земеделци, които твърдят, че се изгубват в регламентациите, които все повече се увеличават в течение на годините, и понякога те прекарват повече време в попълване на формуляри за получаване на субсидии, отколкото на полето.

Lev.bg
Finsance

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *