Елизабет II любопитна за реформите у нас

На тържествена церемония в Бъкингамския дворец новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република България в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Любомир Кючуков връчи акредитивните си писма на Нейно Величество кралица Елизабет II.
Това съобщи дирекция Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация (ДИВОЕК) на българското външно министерство, цитирана от БТА. На аудиенцията Нейно Величество прояви интерес към промените в България след влизането в Европейския съюз, реформите и икономическото развитие, както и към усилията за преодоляване на последствията от световната икономическа криза.
Бяха обменени мнения за възможностите британски граждани да инвестират в България, особено в туризма и недвижимата собственост, както и за условията за общуване и опознаване на хората от двете страни. На последвалия прием маршалът на дипломатическия корпус подчерта добрите двустранни отношения и изрази надежда, че те ще се развиват и в бъдеще.
Събитието бе уважено от над 200 гости, сред които доайенът на дипломатическия корпус, голям брой посланици, акредитирани в Лондон, лордове и членове на Британския парламент, кметовете на лондонски райони, представители на международни неправителствени организации, на бизнеса, културния елит и на българската общност във Великобритания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *