Емил Димитров: Няма централизиран контрол на акцизните стоки

В момента трябва да се говори, че има големи измами в горивата и тези измами трябва да бъдат прекратени, заяви пред БНР Емил Димитров от Патриотичния фронт.

„В същото време обаче тези хора, които са въвели контрола до момента с индикация, с измервателни уреди, с връзка между НАП и „Митници“, изведнъж казаха: „Ние знаем какъв да бъде по-добрият контрол, затова ще въведем новия и по-добрия“. Мисля, че трябва да има обществен дебат, трябва да бъде запозната и Бюджетната комисия в НС и всичките тези промени първо трябва да бъдат анализирани – защо се е стигнало до тези проблеми и второ – новите предложения, не да бъдат като даденост – Ето, даваме ги. Или веднага ги приемете, защото или сте против контрола или сте против властта, или сте спонсори на мафията, ако не приемете точно нашите предложения и точно сега“,заяви заместник – председателят на Бюджетната комисия от Патриотичния фронт Емил Димитров.

Чрез анализазащо до сега се е случвало, защо се е допуснало,дали хората, които са приели тези наредби, не са хората, които искат новите да се борят сами срещу себе си, а от там трябва да има подкрепа на всички мерки, насочени към изсветляване на сектора, срещу това да няма горива на различни цени, да не бъдат обирани хората, но не и да се насочва общественото мнение към едни колонки, от които от 12 000 само 80 са с някакви проблеми, каза още Емил Димитров.

Като грешка на държавата той отчетелипсата на Държавен, контролиран центърза анализи и контрол на акцизните стоки, който в реално време да следи всички бензиностанции.

„Манипулират или не манипулират данни и съответно веднага да отидат на проверка, а не сега, след 15 години, да кажат:“О, вижте, има проблем, ние сега го разбрахме и искаме да го разрешим“, подчерта Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *