Емпорики Банк ще продължава да се развива у нас

Емпорики Банк България има твърдата подкрепа на Групата за по-нататъшното си развитие в страната. Това беше заявено от главния изпълнителен директор на Групата, Ален Стрюб, по време на двудневното му посещение в София. Ален Стрюб потвърди пред Атанасиос Петропулос, главен изпълнителен директор на Емпорики България, че банката тук се ползва с пълната подкрепа на Credit Agricole Group. Групата – майка дава възможност на своите дъщерни дружества да се възползват от синергиите във всички сфери с нея.
В рамките на двудневната си визита Стрюб, заедно с Петропулос и Кацанис, председател на НС на Емпорики България, се срещна с гуверньора на Българска народна банка (БНБ), Иван Искров и  подуправителя Румен Симеонов, както и с министъра на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев. Те обсъдиха значителните перспективи за икономиката на България като страна – членка на ЕС, съобщиха от трезора.
 Въпреки неблагоприятната икономическа среда, Емпорики Банк България достигна 120% увеличение на кредитния си портфейл и 43% растеж на депозитния си портфейл за последните две години, посочиха от банката.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *