Ер Франс компенсира семействата на жертвите от „Еърбъса“

Засега ще се съсредоточим върху първия аванс, който ще бъде платен за всяка жертва, около 17 500 евро“, каза генералният директор на компанията
Авиокомпания „Ер Франс“ ще компенсира семействата на жертвите на самолетната катастрофа с „Еърбъс“ А330, при която загинаха 228 души, съобщи Ройтерс, цитирана от Дарик.
„Засега ще се съсредоточим върху първия аванс, който ще бъде платен за всяка жертва, около 17 500 евро“, каза генералният директор на компанията Пиер Анри Гуржон по радио RTL. „Адвокатите на нашите застрахователи водят разговори със семействата на жертвите, за да организират това авансово плащане“, допълни той. Той заяви, че тези средства са жест на състрадание от страна на авиокомпанията, а не поемане на отговорност.
При трагичния инцидент загинаха пътници от 32 страни. Сред тях имаше 61 французи и 58 бразилци. Запитан как върви разследването на причините за катастрофата, Гуржон повтори думите на френските разследващи органи, които тази седмица съобщиха, че са все по-близо до установяването на причините, но все още не могат да кажат нищо със сигурност.
Самолетът „Еърбъс“ А330, пътуващ от Рио де Жанейро до Париж, се разби в Атлантическия океан след като попадна в район със силна буря. Бразилски и френски кораби все още търсят останки от самолета и тела в океана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *