Ето го и първия лаптоп, управляван с жестове

Снимка: youtube

Хардуерната стартъп компания Leap Motion вече успя да постигне впечатляващи резултати при предварителните поръчки на своя едноименна периферна система за контрол чрез жестове. Изглежда, че успехите продължават – този път с вграждането на Leap Motion контролера в нов модел лаптоп, производство на партньорите от Hewlett-Packard (HP).

Така от октомври тази година срещу 1050 долара (за САЩ) ще можем да си купим HP ENVY17 и да навигираме в менютата и програмите с жестове на ръцете във въздуха.

Самият вграден контролер ще e със значително по-малки размери от предишните модели и ще е със 70% по-тънък. Това уверява в интервю изпълнителният директор и съосновател на Leap Motion Майкъл Бъкуолд. Според него HP ще бъде първият оригинален производител на оборудване, който поставя новия сензор в свое устройство.

Leap Motion системата ще бъде монтирана в близост до тъчпада. Според Бъкуолд нейните миниатюрни размери я правят удобна и за поставянето ѝ върху таблети, както и върху утратънките тънки лаптопи серията ултрабуци.

Според наблюдатели в хардуерно отношение контролерът на Leap Motion e далеч от съвършенството, което изглежда не тревожи неговите създатели. По думите на Бъкуолд системата няма за цел да замени клавиатурата и мишката, а просто да добави нова възможност за вкарване на информация, като към нея да бъде създаден специализиран

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *