Ето как да събирате повече лайкове във Facebook

Чудили ли сте се защо някои публикации и снимки във Facebook се радват на много повече харесвания („лайкове“) от други? Зад успеха на по-популярните постове се крие един доста простичък, но важен фактор, който може всеки да усвои – точният момент, пише Washington Post.

Ясно е, че по-малко хора ще видят снимката, която сте споделили, през нощта, когато повечето от приятелите ви са заспали. Вероятно ще привлечете повече внимание, ако изчакате подходящото време, за да публикувате това, което сте наумили.

Според ново проучване, съставено от уебсайта Klout, времето е важно за влиянието в социалната мрежа. Изследователите са анализирали над 25 милиона публикации във Facebook, както и повече от 100 милиона реакции на тях. Това, което са открили, е че публикуването на неща в определена част от деня (късните утрини и ранните следобеди) и в определени дни от седмицата (вторник и сряда), засилва активността у приятелите.

Все пак трябва да се има предвид, че идеалният момент се променя леко, в зависимост от мястото, в което живеете. Така например в Лондон е най-добре да публикувате в ранния следобед, в Париж пикът е на сутринта и следобеда.

Тенденциите обаче проследяват подобен модел. Във вторник и сряда постовете във Facebook имат най-голям шанс да получат реакция. В четвъртък приятелите са малко по-обрани по отношение на харесване, споделяне и коментиране. В петък също са по-тихи, а през уикенда са най-безмълвни. Изглежда понеделник е ден за нагласяне, когато хората си проправят път към седмицата и стената си във Facebook.

Освен че по-малко хора са онлайн през нощта, има и друга причина за това реакциите при публикуване през нощта да са по-малко. Повечето харесвания, споделяния и коментари се случват малко време, след като някой публикува нещо. По-голямата част стават през първите 2 часа от времето на публикуване.

Така че ако искате да имате възможно повече „лайкове“, коментари и споделяния, бъдете търпеливи, пресметнете добре и опитайте да публикувате постове и снимки през седмицата – сутрин или в ранния следобед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *