Ето кои са 6-те най-добри лаптопа на пазара в момента

Жив е той, жив е – там на бюрото. Въпреки развитието на смартфоните и таблетите, хората се връщат пак и пак към удобството на лаптопите. Има нещо много полезно в големия екран, свързан към надеждна панта и клавиатура, която просто работи, независимо къде се намирате или какво се опитвате да направите.

Непрекъснато се появяват нови устройства с нови идеи, затова да си в крак с тези, които работят добре, може да бъде истинско предизвикателство. В този смисъл големият набор от възможности само усложнява нещата.

Затова изданието Business Insider състави списък на най-добрите лаптопи, които могат да се намерят на пазара в момента. Вижте ги:

Microsoft Surface Book

$1 499

Рейтинг: 8/10

Този лаптоп е референтна точка. Това е начинът на Microsoft да дестилира всичко, което може да прави Windows 10 в един зашеметяващ и мощен пакет. Изглежда и работи чудесно.

Тъч скрийнът е 13.5 инча и е остър, вибриращ и отзивчив, с отлични ъгли на видимост. Използва и съотношение 3:2 вместо обикновеното 16:9, което първоначално е заблуждаващо, но дава на уебстраниците повече пространство (въпреки че прави обратното за видео на цял екран).

Издръжливостта на батерията е страхотна – средно около 12 часа след едно зареждане, когато се използва само като ноутбук (и оскъдните 4 часа като таблет). Има включена писалка Surface Pen, която работи прекрасно.

Екранът може да бъде малко потреперващ, когато е свързан. По-притеснителна обаче е дупката, която се създава между дисплея и клавиатурата.

Основният модел Surface Book включва най-новия процесор (шесто поколение или „Skylake“) Intel Core i5, 8GB RAM памет и 128GB устройство за съхранение на данни.
Най-големият недостатък на Microsoft Surface Book е, че не е евтин. В САЩ започва на цена от 1500 долара

Плюсове:

Отличен екран

Добра клавиатура и тракпад

Висока издръжливост на батерията

Минуси:

Скъп

Разстояние между екрана и клавиатурата, когато е затворен

Разглобяемият дисплей не е за всеки

Apple MacBook Pro

$1234.99 (В България се намира за 2950 лева)

Рейтинг: 9/10

Това е най-добрият лаптоп на Apple. От няколко години насам MacBook Pro е чудесен микс от производителност, преносимост и качество на изработката.

За препоръчване е 13-инчовият модел на лаптопа, който стои една класа по-ниско от 15-инчовия си братовчед по отношение на мощност, но е и с 500 долара по-евтин.

2560×1600 IPS дисплеят е ярък и ясен. Процесорът пето поколение 2.7GHz Core i5 технически е вече на една година, но с 8GB RAM памет и 128GB устройство за съхранение на данни е повече от достатъчен за супер бърза и ефикасна производителност.

До голяма степен това се дължи на операционната система – Mac OS, която е изчистена и лесна за схващане.

Обикновено батерията издържа 10 или 11 часа с едно зареждане.

Дизайнът му почва да остарява, а подобни устройства на Windows станаха по-тънки и леки в това време. За щастие има много портове и клавиатурата е една от най-добрите, съществували някога.

Тракпадът „Force Touch“ заменя обикновения механизъм на кликане с допир, вибриращ при обратна връзка.

Плюсове:

Страхотен дисплей

Отлична издръжливост на батерията

Операционната система Mac OS е чиста и лесна

Минуси:

Дизайнът е остарял

Ограничено пространство за съхранение

Не може да се обновява след закупуване

Dell XPS 13

$799.99 (В България се намира за около 3000 лева)

Рейтинг: 10/10

Благодарение на абсурдно тънките си рамки, Dell XPS 13поставя 13-инчов ноутбук в тялото на 11-инчов. Доста е тънък и лек, което го прави изключително лесно преносимо устройство. Алуминиевото шаси е здраво, гладко и удивително.

Неговият 1080p IPS дисплей е чудесен. Не е най-ясният, който ще намерите, но цветовете му са живи и прецизни, а и не се промиват при гледане от ъгъл. Има и матово покритие.

Положението на уебкамерата е странно – под дисплея, но това може да се преживее.

Dell XPS 13 разполага с нов процесор Intel Skylake Core i3, 4GB RAM, 128GB устройство за съхранение на данни. Всичко това – за 800 долара.

Ако имате допълнителни 200 долара, тази конфигурация от Microsoft Store удвоява RAM паметта и добавя супер остър 3200×1800 панел. Още 150 долара добавят допълнително място за съхранение и усилват процесора.

Издръжливостта на батерията е чудесна – около 10-11 часа на едно зареждане.

Плюсове:

Безпределно компактен

Добър дисплей

Добра издръжливост на батерията

Минуси:

Неудобно положение на уебкамерата

Липса на портове

Можете да получите по-добра производителност другаде

Asus Zenbook UX305

$599.99 (В България се намира за около 1500-1600 лева)

Рейтинг: 9/10

Ако не разполагате с много голям бюджет, обмислете Asus Zenbook UX305. Лаптопът идва с инсталирана операционна система Windows 10, дава ви 8GB RAM памет и 256GB устройство за съхранение на данни.

Asus Zenbook UX305 е изработен от солиден слой алуминий, който изглежда добре, а и е тънък и лек. Батерията му издържа около 9 часа. Лаптопът има и три USB 3.0 порта.

Уви, при този лаптоп ще трябва да се направят някои компромиси. Първият и най-важен е процесорът от последно поколение Core M. Можете да правите повечето от нещата, които трябва да свършите, но едва ли ще искате да стигнете до краен предел.

Процесорът е без вентилатор, което означава, че създава много малко шум, докато работи. Ако искате, можете да се сдобиете с обновен модел с по-бърз процесор от пето поколение – Core i5 за 750 долара.

Дисплеят, макар и ярък, не е най-добрият по отношение на възпроизвеждане на цветовете. Въпреки че е удобна, клавиатурата няма задна светлина. А високоговорителите са слаби.

Плюсове:

Добра стойност

Тънък и красив дизайн

Добра издръжливост на батерията

Минуси:

Без задна светлина на клавиатурата

Слаби високоговорители

Възпроизвеждането на цветовете може да е по-добро

Lenovo ThinkPad T450s

$953.10 (В България се намира за 3600 лева)

Рейтинг: 9/10

Някои машини са по-подходящи за работа по време на път от други. Lenovo постави името си на това място и ThinkPad T450s е най-добрият по отношение на производителността. Тънък е едва 0.83 инча и изобщо не е обемист.

Достатъчно здрав е да устои на години злоупотреба и идва с редица възможности за свързаност. Три USB 3.0 порта, Ethernet порт, VGA порт, четец на SD карти, слот за SIM карта, Kensington lock port, мини DisplayPort.

Батериите са сменяеми и можете да се успокоите, ако някога полеете клавиатурата с кафе, защото тя е устойчива на разливане с течности. Всъщност клавиатурата е най-добрата – удивително бърза и удобна за писане.

Базовият модел има 1600×900 дисплей, процесор от пето поколение 2.7GHz Core i5, 4GB RAM и 500GB хард диск.

Издръжливостта на батерията е добра, но има възможност за увеличение на възможностите ѝ със сменяеми батерии от Lenovo, които могат да изкарат цял ден без зареждане.

Плюсове:

Най-добрата клавиатура в бизнеса

Здрав и тънък за бизнес ноутбук

Много портове и възможности за свързаност

Минуси:

Изоставащи характеристики на базовия модел

Едногодишна гаранция

Toshiba Chromebook 2

$329.99

Рейтинг: 9/10

Ако прекарвате по-голяма част от времето си в уеб браузър, Chromebook са идеални за вас. Този вид устройства оперират с операционна система Chrome OS, което до голяма степен ви ограничава да стоите онлайн и да използвате услугите на Google. Все пак това е достатъчно да вършите доста неща,а самата операционна система с времето се разрасна. Това означава още, че машините не се нуждаят от хардуер от висок клас, за да работят плавно. Като резултат, обикновено са доста евтини.

Най-добрият от този тип устройства е Toshiba Chromebook 2. За 330 долара получавате 1080p IPS дисплей, процесор Intel Celeron 3215U, 4GB RAM, 16GB твърдотелен диск, wireless-ac WiFi и отлични 9-10 часа издръжливост на батерията.

13-инчовият дисплей на този лаптоп е връхната точка – цветен, ярък и точен, с добри ъгли на видимост. Вграден вентилатор пък държи машината огладена.

Клавиатурата е бърза и удобна за кликане, а копчетата са добре отдалечени. Има и задна светлина. Тракпадът е добър.

Машината е значително тънка и лека. Високоговорителите са по-добри от това, което обикновено ще намерите на двойно по-скъпи лаптопи. Има портове USB 2.0, USB 3.0, HDMI и портове за карта памет.

Плюсове:

На достъпна цена

Превъзходен дисплей

По-мощен от повечето Chromebook-ове

Минуси:

Chrome OS е придобит вкус

Дисплеят привлича отблясъци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *