Жените били по-отговорни с парите

Когато става въпрос за пари, жените са по-отговорни от мъжете и е по-малко вероятно да взимат кредити. Дамите се стремят повече от силния пол да са финансово независими, сочи изследване на Ройтерс и „Синовейт“ (Synovate), една от най-бързо развиващите компании за пазарни проучвания в света.
Проучването е било изготвено след допитване по финансови въпроси до 4500 мъже и също толкова жени от 12 страни, включително България.
Според малко над половината от участниците и от двата пола жените са по-отговорни от мъжете при харченето на пари. Това мнение е най-силно застъпено в Мексико, където 72% са категорични, че жените са по-оправни с финансовите средства.
Макар че над 40 на сто от дамите използват част от месечните си доходи за изплащане на суми по кредитни карти, около 70 на сто посочват, че човек, който притежава повече една кредитна карта, може да натрупа дългове. Това свидетелства за по-голямата предпазливост при жените, отбелязват изследователите.
Според проучването почти половината от жените са съгласни, че харчат повече пари от половинките си, което се потвърждава от около 60% от анкетираните мъже.
Изследването е било изготвено през декември и е обхванало жени и мъже от Австралия, Бразилия, България, Канада, Франция, Индонезия, Малайзия, Мексико, Холандия, Южна Африка, Великобритания и САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *