Животновъди искат оставката на заместник-министъра на земеделието и на шефа на НВМС

София /КРОСС/ Животновъди искат оставката на заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров и на доктор Йордан Войнов, директор на Националната ветеринарно-медицинска служба. Това съобщи за Дарик заместник-председателят на Съюза на животновъдите в България Иван Чалъков. Причината е неполучени субсидии от страна на фермерите.
„Искаме оставката на Цветан Димитров, заместник-министър, който е ресорен за животновъдството и на доктор Йордан Войнов, шеф на НВМС – поради проблеми, които са в техния сектор, и нашите животновъди ще останат гладни и жадни за празниците. Не са си взели субсидиите заради техни грешки и тяхна явно некадърност. В системата на НВМС има проблеми, грешки, които се отразяват на нашите колеги и те не могат да вземат субсидията. Системата бърка всеки и си прехвърля животни на когото си иска. Даже мислим да пуснем една жалба до прокуратурата, да влязат и да проверят кой е писал, какво е правено. За да могат нашите хора, реалните животновъди не взимат пари, парите явно отиват при други, които не са животновъди. За да се прехвърлят така животните“, заявява Чалъков.
В отговор на въпрос „Мислите ли да организирате протестни действия?“, Чалъков заявява: „Колегите искат след Нова година веднага да правим протести. Животновъдите ще останат гладни, и животните, по празниците, а някои ще си пълнят търбусите с мръвката, която ние произвеждаме“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *