Алткойн пазарът среща заплахи, според Лин Алдън

В скорошно интервю Олдън подчерта опасностите от прекомерния ливъридж и регулаторните „мини“ в крипто пространството, които според нея могат да представляват голяма заплаха за алткойните.

Олдън отбеляза, че в по-широкия крипто пазар има много излишни спекулации и голямо съотношение между хайп и сигнал, които все още трябва да бъдат почистени. Тя предупреди инвеститорите да не инвестират големи капитали в това пространство, особено на фона на продължаващия регулаторен контрол.

Въпреки това, Олдън изрази оптимизъм спрямо Биткойн и предположи, че активът може да бъде по-малко засегнат от регулаторните действия, поради статута си на дигитална стока, а не на ценна книга. Тя също така вярва, че фундаменталните характеристики на Биткойн са по-стабилни от тези на други криптовалути, особено неговата децентрализация.

Олдън посочи, че много от „туристите“, които се включиха в Биткойн приключението по време на предишния меч пазар, вече са напуснали, което дава основания за стабилност на пазара.

В заключение, предупреждението на Олдън подчертава значението на предпазливото крипто инвестиране. Макар че Биткойн може да е по-сигурен залог от други криптовалути, инвеститорите все пак трябва да бъдат наясно с рисковете, свързани с регулаторни действия и прекомерен ливъридж.

В момента на писане на статията, Биткойн се търгува на цена от $28,300.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *