Задигнаха ? 300 000 в центъра на Белград

Четирима маскирани блокират банков автомобил и изчезват безследно с 5 торби пари

Белград. Четирима въоръжени и маскирани мъже нападнали посред бял ден в Белград автомобил с пари на Националната спестовна каса и го ограбили, съобщава сръбският вестник „Блиц“. Те са откраднали 300 000 евро.

Грабежът станал във вторник в 8,30 часа на улица „Топлице Милана“, близо до Плави мост, съвсем като по филмов сценарий, уточни радио Б92.

Камионетка на агенция „Прогард“ превозвала пари на Национална спестовна каса – ЕФГ банка от Белград към клоновете на банката в Ниш, Враня и други филиали в Южна Сърбия, когато била блокирана на пътя от два фиата. Колите запушили инкасовия автомобил отпред и отзад.

Нападателите, маскирани и изцяло в черно, изскочили, заплашили двамата служители на „Прогард“ с автоматично оръжие и те се предали без гък, макар сами да били въоръжени.

Обирджиите задигнали пет торби с пари – динари и чужда валута на стойност 300 000 евро, и избягали с една от колите си. Другата подпалили. По-късно полицаите установили, че е крадена.

При обира не е имало и един изстрел, няма и ранени. Полицията пристигнала по сигнал на гражданите, станали свидетели на обира. Полицията блокирала целия район, но от нападателите нямало и следа. Не могли да съставят и словесни портрети. Само разбрали, че водачът бил много висок. Служителите на „Прогард“ пък не можели да говорят от уплах, пребледнели като платно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *