Задържаха двоен убиец край Монтана

Криминално проявен е задържан за двойно убийство, съобщи пресцентърът на МВР.
След продължително разследване служители на Дирекция „Противодействие на общата престъпност“ и Областните дирекции на МВР във Враца и Монтана, съвместно с екипи психолози от Института по психология на МВР са задържали М. П. от Ботевград.
40-годишният мъж е криминално проявен, регистриран за кражби и грабежи, осъждан и излежал ефективна присъда в Софийския затвор. Той е заловен на територията на Вълчедръм, докато се подготвял за следващо престъпление.
При задържането му са иззети лек автомобил „Рено“, велосипед, мобилни телефони, маски, ръкавици и други вещи, с помощта на които извършвал престъпленията.
Двойното убийството е било регистрирано в началото на юни.
Тогава в къща в с. Рогозен с удари с остър предмет са умъртвени 54-годишен мъж и 77-годишната му майка. Установено е, че от къщата, в която живеели само майката и синът, са откраднати голямо количество пари, златни накити и незаконно притежавано оръжие.
В хода на разследването е събрана информация, че М. П. е извършител на поредица от „улични грабежи“ на територията на столицата. Той бил доста агресивен и нанасял побой на потърпевшите. Събраните към момента данни показват още, че мъжът е извършител и на редица други грабежи в различни населени места в страната. Той предварително е наблюдавал жертвите си и ползвал услугите на съучастник, за да се придвижва към различните населени места. При претърсване на местата, свързани с уличения, полицията е иззела незаконно притежаван боен пистолет, преправен от газов, с патрони в пълнителя, бойна пушка, без приклад, модел „Бреда“ от 1917 г., брадви и сатъри с различна големина.
При претърсване днес във вилата на М.П. в Ботевградско са намерени автомат „Шпагин“, пушка с оптика, раница и патрони в специално пригоден тайник.
На М. П. е повдигнато е обвинение и е взета мярка за неотклонение за 72 часа, като ще последва искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Продължава работата по документирането на цялостната му престъпна дейност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *