Заловиха собственика на „Еврохолидейз“

Той се води собственик и управител на фирмата фантом „Еврохоидейз“ ЕООД, зад която стои и арестуваният вече бизнесмен Венелин Качаков.
Засилени екипи на „Гранична полиция“ го чакаха снощи и на летище Бургас. Това бе един от възможните полети, с които той можеше да се върне. Сред пристигналите обаче нямаше пътник с подобно име.
Другият издирван – Георги Владимиров, се предаде вчера в Пловдив. Служителят, който е сключвал договорите във фирмата, бе разпитан от икономическа полиция и по-късно освободен.  Според запознати, цитирани от БНТ, той е участвал на най-ниско ниво в престъпната схема.
Разследването е установило, че преди пет месеца Георги Христов е купил фирмата от гражданин на Плевен в присъствието на Валентин Качаков, който се представял като финансов директор.  Според данните, събрани до този момент, фирмата е имала лиценз за туроператорска дейност до 2005 г.
До Качаков разследващите стигат, след като установяват, че е разпродавал семейното си имущество в интернет и е подал молба за международен паспорт на детето си с експресна поръчка.
Той бе задържан на 8 август при получаването на паспорта и в момента е с прокурорска мярка за 72 часа.
Днес ще стане ясно дали прокуратурата ще поиска да остане за постоянно в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за измами в особено големи размери.
Активен член на ГЕРБ в пловдивската структура на партията, той бе предложен за изключване веднага след разкриването на аферата.
Полицията припомня, че в сайта на Държавната агенция по туризъм има специален регистър на лицензираните туроператори и туристически агенти, чиито услуги могат да се ползват. Този списък се обновява на всеки 10 дни.
Вчера сайтът за колективно пазаруване Grabo.bg, от чиято платформа са се продавали фалшивите ваучери за евтини почивки до Малдивите и остров Корфу, излезе с обяснение за случилото се.  Собствениците му обещаха да изплатят парични компенсации на „ужилените“, а след това да търсят парите си по съдебен път.
Според тях подобен случай е прецедент в сектора на груповото пазаруване и заплашва да разклати и без това ниското доверие в онлайн търговията у нас.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *