Заплатите са във фризера, безработицата расте

Това, което произвежда икономиката ни се разпределя несправедливо между бизнеса и труда. Ние произвеждаме повече, отколкото реално получаваме, заключи Димитров.
Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал е на противоположното мнение, че доходите не са замразени.От своя страна изпълнителният директор на БСК Божидар Данев заяви, че доходите на населението не отговарят на заплатите. Проблемът е дали можем да направим система, да я изчистим, за да можем да говорим макроикономическите баланси да се коригират спрямо тези на страните в Европа, каза Данев.
Според министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов ръстът на заплатите у нас е около 8%, в сравнение с последното тримесечие на миналата година  и първото тримесечие на тази година. Младенов припомни, че от 1 – ви май 2012 г. минималната работна заплата ще се увеличи от 270 на 290 лева, а минималната пенсия от 1 юни нарастне от 137 на 145 лева. Министър Тотю Младенов подчерта в предаването „Неделя 150“, че новият начин на заплащане, който ще се въведе за държавните служители, ще позволи увеличаване на заплатите на тези, които са по – добри в своята работа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *