Конкурс за български ученици в Space Camp Turkey 2022

Учениците на възраст от 11 до 15 години от всички български училища вече могат да кандидатстват за участие в конкурса за космическия тренировъчен лагер Space Camp Turkey. За целта те трябва да изпратят есе до 500 думи или видео есе до 5 минути на български или английски език по една от следните теми: „Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос”, „Един мой ден като корабокрушенец на Луната” или „Космическата „мода” през последните 60 години – тенденции в космическите костюми”. Крайният срок за изпращане на творбите е 6 февруари 2022 година.

Най-добре представилите се кандидати ще се борят за пълна или частична стипендия за участие в програмата Space Camp Turkey. През лятото на 2022 г. се предвижда в космическия лагер да участват четири групи младежи от цяла България.

„Много български ученици проявяват силен интерес към лагера и постигат отлични резултати като редовно между тях имаме и наградени. Програмата се фокусира главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Резултатите на досегашните участници обаче показват, че програмата постига много повече от това – те развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и се превръщат в истински млади лидери. А най-хубавото е, че всичко това се случва в една динамична и забавна среда.” – посочва  Мирослава Димитрова от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

Повече за Space Camp Turkey

В гр. Измир, Турция се намира един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA – Space Camp Turkey. Той е единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер в Европа, Азия и Близкия Изток.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение като партньорството продължава вече 13 години. До момента има над 1000 участвали български ученици, над 34 медалисти от състезания в Space Camp Turkey и над 300 раздадени стипендии за участници в програмата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *