Започва набирането на кандидатури за наградите Заедно

Започва подготовката на наградите „Заедно” за 2007 г. и набирането на документи за кандидатстване по реализиран проект за набиране на средства през миналата година. В средата на месец юли 2007 г., на официална церемония, Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за втори път ще връчи наградите „Заедно” на номинираните и отличени кампании в няколко категории, съобщиха организаторите.

Наградите „Заедно” се провеждат за втора поредна година по инициатива на ФРГИ за популяризиране и поощряване на добрите практики за набиране на средства и за важни социални каузи в България. „Заедно” има за цел да отличи най-добрите кампании, осъществени от различни институции и организации, за набиране на средства в полза на българското общество за периода юни 2006 – юни 2007 г. Наградите „Заедно” ще бъдат връчени на победителите от представително жури от експерти и професионалисти в областта на дарителството, финансите, неправителствените организации и медиите. Основни фактори при оценяването на номинираните кампании ще са: финансовите резултати от кампанията, прозрачността и ефективността на събирането и разпределянето на средствата, иновативността и креативността на кампанията, партньорската подкрепа и не на последно място обществената полза.

„Предвиждаме и тази година наградите „Заедно” да привлекат голям интерес от страна на институциите и организациите, които през изминалата година са осъществили значими кампании за набиране на средства с благотворителна цел. За тях ние сме подготвили официална церемония по обявяването на отличените и връчването на наградите. Тази година победителите ще получат грамоти за най-значима кампания в съответните категории и специални статуетки, изработени от наши партньори за повода. И тази година сред номинираните ще отличим победител в категорията за “Най-добра кампания на НПО”, на когото ще връчим и допълнителна награда от 2000 лева.” – каза Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ.

През 2006 г. журито на “Заедно” отличи 5 кампании, сред които награда получиха ГлоБул, Общественият дарителски форум, Сдружение „И нас ни има” и Фондация ”Децата на Русе”. Голямата награда бе връчена на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, село Бъркачево.

Фондация “Работилница за граждански инициативи” има за цел да насърчи и подкрепи социалното развитие и отговорност на различните общности, за пълноценно използване на местните ресурси. ФРГИ подкрепя и работи за сътрудничество между неправителствени организации, бизнес организации и местната власт, а също така тяхното развитие и филантропия. Фондацията работи за изграждането, в дългосрочен план, на българското общество като свободно, модерно и демократично. Фондация “Работилница за граждански инициативи” предлага и обучения за развиване на социалната отговорност, капацитета и повишаване на продуктивността на различни организации, чрез инвестиране в най-ценния им ресурс – хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *