Започна приемът на годишни декларации от производители и изкупвачи на мляко

От днес до 15-ти май в областните Разплащателни агенции се извършва приемът на годишни декларации на производителите на краве мляко с разпределена квота за директни продажби и одобрени изкупвачи, съгласно разпоредбите на националното и европейско законодателство, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция.
Производителите на краве мляко подават годишна декларация за изпълнение на квота за директни продажби, а одобрените изкупвачи – за изпълнение на квота за доставки. Информацията, която се подава към документите, трябва да обхваща предходния квотен период.
Когато не са реализирали директни продажби от производителите или не е изкупувано краве мляко, съответно производителите с разпределена индивидуална квота за директни продажби и изкупвачите без реализирани покупки на мляко през отчетния квотен период, също подават „нулева” годишна декларация.
Когато даден земеделски стопанин има стопанства на териториалния обхват на две или повече областни Разплащателни агенции, декларацията се подава според постоянната адресна регистрация на физическото лице или според адрес на съдебна регистрация на фирмата, в случай че е юридическо лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *