Зачестяват сигналите за неизплатени заплати

Напоследък са зачестили постъпилите сигнали в Главна инспекция по труда за неизплатени заплати, каза в предаването “Преди всички“ на БНР Гълъб Донев, изпълнителен директор на агенцията.
Той уточни, че голяма част от работещите са получили кредит от различни банки и след като работодателите не изплатят възнагражденията за съответния месец, работещите са притеснени за това как ще покрият и погасят текущите плащания по кредитите си и започват да подават сигнали в инспекцията.
Гълъб Донев уточни, че ако работодателят не може да изплати поради някаква причина цялостното възнаграждение на работника, то държавата по закон го задължава да изплати възнаграждение в размер поне на минималната работна заплата.
Той добави, че Главната инспекция по труда е тази, която, проверявайки предприятието и осъществявайки цялостния контрол върху спазването на трудовото законодателство в предприятията, трябва да приложи единното прилагане на закона навсякъде, като разглежда възникналите проблеми и спорове по един безпристрастен начин.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *