Защо банките в САЩ имат най-големите сребърни резерви

Защо една от най-големите световни банки в JP Morgan е натрупал в трезорите си рекордно количество физическа сребро.Същите тенденции са отчетени и в други американски банки.

В началото на 2012 г., запасите от физическо сребро в банката са в размер на само 5 милиона унции, но оттогава нещата много са се променили. През цялото това време, JP Morgan целенасочено купува среброто и сега вече притежава 55 милиона унции. Защо банката прави тези покупки? Простият отговор е, че стратезите на JP Morgan смятат, че благородният метал е една отлична инвестиция. Въпреки това, ако се вгледаме в динамиката на цените, оказва се ,че засега тези инвестиции носят само загуби на банката.

В момента тройунция сребро е на стойност само $ 15,8. По този начин, можем да мислим със сигурност, че след като инвестициите не се отплащат , то най-вероятното е или за да се хеджира или се купува дългосрочно. Може би инвестицията ще се отплати в случай на сериозна финансова криза. По време на тежка финансова нестабилност, инвеститорите са склонни да купуват злато и сребро, особено след като цените на тези два метала имат висока корелация.

Между другото, съвсевм наскоро изпълнителен директор на JP Morgan Джейми Даймън в писмо до акционерите, писа, че „няма да има нова криза“.

Ако Джейми Даймън е наистина не чака сериозна финансова криза, защо се купуват огромни запаси от благороден метал? Няма голяма разлика при инвестициите в злато или сребро. Въпреки , че според някои анализатори среброто напоследък се е търгувало с значителна отстъпка спрямо златото сравнено в изторическата корелация. Само през последните няколко седмици, JP Morgan увеличи своите запаси от физическо сребро на 8000000 унции, според The Wealth.

Анализатори твърдят , че JP Morgan има много дълбока връзки в правителството на САЩ. Дали се знае, че нещо ще се случи, които другите не знаят.Дали са верни страховете, че финансовата криза може пак да се завърне в близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *