За възстановяването на американската икономика са необходими месеци

Месеци ще бъдат необходими на икономиката на САЩ, за да се възстанови от забавянето на растежа си, предизвикано от ипотечната криза, сътресенията на финансовите пазари и високите цени на енергията, заявиминистърът на финансите на САЩ Хенри Полсън, цитиран от Ройтерс. В интервю за телевизия Си Би Ес Полсън изрази оптимизма си, че Конгресът ще одобри искането на администрацията на Буш да получи разрешение за кредитиране на финансово затруднените гиганти в ипотечното кредитиране „Фани Мей“ и Фреди Мак“.

Ключът към възстановяването на жилищния пазар е бързото му стабилизиране, допълни финансовият министър. За тази цел е крайно необходимо Конгресът да одобри плана за укрепване на доверието във „Фани Мей“ и Фреди Мак“.

В предварително записано интервю за телевизия Си Ен Ен пък Полсън заяви, че банковата система на САЩ е безопасна и стабилна в основата си въпреки преекспонирания фалит на калифорнийската банка „ИндиМак“. Министърът определи стабилността на финансовата система като водещ икономически приоритет.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *