Здравната вноска остава 8%

Парламентът прие окончателно бюджета на Здравната каса за тази година. Законопроектът влиза в сила със задна дата от 1 януари с изключение на няколко параграфа. Касата ще разполага с шест милиарда лева. След почивката си депутатите ще започнат работа по бюджета на държавното обществено осигуряване.

Здравната вноска за безработните остава 26 лв. месечно поне до 31 март - Новини от Севлиево - вестник Росица

Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, реши парламентът.От ГЕРБ – СДС настояха Надзорният съвет на касата да има право на гъвкавост при възможността за финансиране на лечебните заведения в условията на извънредна епидемична обстановка. Според Георги Михайлов от БСП няма необходимост от подобен текст, защото след Омикрон пандемията ще е свършила:

„Роним тези сълзи за болничната помощ, която е изнесла на плещите си, на гръбнака, както каза един от вас, тежестта на цялата кампания, а задръстихте най-големите, значимите, стратегическите болници на България с Covid-пациенти и ги лишихте от лечението, което те водеха в цялата страна“, информира pariteni.bg.

Костадин Ангелов от ГЕРБ – БСП реагира остро на твърдението на Михайлов, че при кабинета „Борисов“ пандемията не е управлявана правилно:

„Този измислен доклад на Националния център по общетвено здраве и анализи, ми тя смъртността по времето на президента Радев е по-висока от наше време, въпреки че по наше време нямаше ваксини“.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *