Земеделски шеф за два дни, данъчните го издирвали за близо 100 000 лева

На 18 ноември министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е отменил назначението на Бойко Синапов за шеф на Областна дирекция „Земеделие и гори“ в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство, предаде БТА.
Синапов, който е председател на Националната асоциация на животновъдите в България и председател на овцевъдната кооперация „Родопски звън“ в Джебел бе организатор на протестите на фермерите през миналото лято срещу забавеното изплащане на премии за предадено мляко.
От пресслужбата на НАП-Кърджали потвърдиха, че Бойко Синапов е издирван от данъчните власти. Името му фигурира в списъка на издирваните лица по чл.32 от Данъчно осигурителния професионален кодекс на интернет страницата на агенцията. До него са изпратени две съобщения да се яви в Териториалната дирекция в Кърджали, за да получи ревизионен доклад и ревизионен акт. Той има задължения към хазната за повече от 90 000 лева.
Бойко Синапов, заявил за БТА, че пътува за София. По думите му, сред ръководството на министерството е надделяло становището, че на този етап той ще е по-полезен там, отколкото като шеф на Областна дирекция „Земеделие и гори“ в Кърджали.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *