Златен портфейл за Румен Овчаров

Българската фондова борса с най-голям принос към икономиката

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров взе специалната награда на Златния портфейл „Три в едно“. Това стана по време на седмите годишни награди за икономика, които се организират от Дарик радио. Овчаров получи отличието „Три в едно“ заради обединението на икономиката и енергетиката в едно министерство и за направена реплика на годината. Става въпрос за изказването на министъра, че с връщането на БСП на власт няма да се завърне и социализмът, уточниха организаторите.

Министърът на държавната администрация Николай Василев получи наградата за вечен министър. Той заслужи приза с това, че последователно беше министър на икономиката и транспорта, а сега и на държавната администрация.

Българска фондова борса спечели голямата награда за най-сериозен принос в развитието на икономиката в страната. Отличието за „Мениджмънт на финансови компании“ пък беше спечелено от Банка ДСК. Призът се дава за най-добре провежданата политика в областта на банковия сектор. Наградата в категорията за публично-частно партньорство се присъди на община Каварна за постигнати значителни успехи в областта на туризма в региона.

В последните години голямата награда беше присъждана на Валентин Златев – генерален директор на „ЛУКОЙЛ България“ (2004 г.), Лидия Шулева – министър на икономиката (2003 г.) и Светослав Гаврийски – управител на БНБ (2002 г.).

Николай Георгиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *