Златото ограничено под нивата от 1200 долара за тройунция

Златото остава под натиск днес, тъй като по-високата доходност на облигациите намали инвестиционното търсене на метала. Несигурността около времето на повишение на лихвите на Федералния резерв също оказва натиск. Спот цената е 1188 долара за тройунция и твърдо остава под нивата от 1200 долара.

Доходността на облигациите в Европа и САЩ нарасна, тъй като опасенията за дефлация намаляха с възстановяването на цената на петрола и в очакване на повишение на лихвите на Фед по-късно през годината. Тази по-висока доходност вреди на златото, който не плаща никаква лихва за притежанието му. В сряда германските 10-годишни облигации удариха най-висока доходност за 2015, докато американските 10-годишни облигации отчетоха двумесечен връх.

Жълтият метал не успя да се възползва от слабостта на долара, който се търгува на най-слаби стойности за последните два месеца след поредни разочароващи икономически данни. Те показаха в сряда, че работодателите от частния сектор в САЩ са наели през април най-малко служители през последната година. Това намалява надеждите за силен икономически растеж след слабото първо тримесечие.

Слабост в данните и долара обикновено дава сила на предлагащото сигурност злато, но това не се материализира в сряда. Инвеститорите са съсредоточени към доклада за трудовата заетост в петък и неговото влияние върху времето за повишение на лихвите. Силен резултат може да принуди Фед по-скоро да ги повиши, което би навредило на не предлагащото лихви злато. Пазарът очакваше покачването да стане през юни, но последните данни показаха слаба икономика, което отложи очакванията на инвеститорите. Управителят на подразделението на Фед в Аталанта Денис Локхърт заяви вчера, че все още счита, че условията са налице за покачване на лихвите в средата на годината, въпреки слабия старт на 2015. Той допълни, че залозите на пазара за промяна през септември са в разумен синхрон с централната банка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *