Значителен ръст в колективното пазаруване

Колективното пазаруване набира скорост. През миналата година беше отчетен ръст на продажбите с близо 4,5 млн. лева, каза за БТА Теодор Кафеджиев – маркетинг-мениджър на най-големия агрегатор за колективно пазаруване.

Близо 80 000 ваучера са продадени през първите три месеца на 2015 г. За второто тримесечие те вече са с 50 000 повече. През юли, август и септември ръстът е с още 5 000 ваучера. Пикът на продажбите е бил в края на годината – 185 000 ваучера за последните три месеца.

Кафеджиев посочи, че през платформата за колективно пазаруване са продадени ваучери на стойност 25 млн. лв. през 2015 година. Най-голям процент от осъществените продажби са услуги в сферата на туризма. Основният интерес се наблюдава към почивките у нас и в съседна Гърция.

Следват ги козметичните услуги, ваучерите за заведения и масажи, посочи Кафеджиев. През първото шестмесечие на миналата година близо 70 000 души са се възползвали от изгодни ски и СПА почивки у нас. По-находчивите са планирали от рано и лятната си почивка още в първите месеци на 2015 г., възползвайки се от преференциални цени за ранни записвания за морски почивки с отстъпка над 50 процента, допълни Теодор Кафеджиев.

Най-често търсената дума е „Велинград“, следвана от „Банско“ и „Боровец“, а на последните три места в топ 10 са „Сандански“, „торта“ и „суши“. През 2015 се е състоял и най-успешният досега Black Friday в България с продажби осъществени чрез агрегатора на стойност над 750 000 лв. Интересен е фактът, че в края на есен 2015-та, ваучерите за смяна на гуми били изключително търсени и купувани.

Зима 2015-2016 остава с най-търсени ски ваканции, а предпочитани са Банско, Боровец и Пампорово. Ранните записвания за почивка на море вече придобиват все по-голяма популярност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *