Зърнопроизводителите се вдигат на протест

Това потвърди пред Дарик председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. Недоволството на бранша е заради неизпълнените ангажименти на кабинета към сектора. Протестът е предвиден за 21 март от 10 часа и ще се проведе по региони.
 

Радослав Христов припомни, че на 8 юни беше подписан меморандум между премиера Бойко Борисов и Националната асоциация на зърнопроизводителите. „За момента няма реални резултати по нито една точка”, коментира Христов.
Радослав Христов обобщи, че протестът е за това, че ангажиментите, които се поемат от изпълнителната власт към сектора на зърнопроизводството, не се изпълняват и подписани от премиера и министъра на земеделието документи по думите му не се изпълняват.
„Ако трябва да цитирам меморандума, значи първа точка – до 15 март национални доплащания, следващата точка е да се нотифицира държавна помощ за данъчни облекчения, да се нотифицира държавна помощ за акциза, да се прехвърлят средства по Програмата за развитие на селските райони, да се направят законодателни промени във връзка със закона за собствеността и ползването на земеделската земя, наредба 5, която касае очертаването на земеделските парцели, тъй като там злоупотребите, измамите и хаосът е огромен“, каза Христов.
 

Финанси
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *