Иван Атанасов: Иванов вся полицейщина и страх в пътната агенция

Като „разрушител” бе определен уволненият шеф на Пътната агенция инж. Димитър Иванов от бившият председател на Надзорния съвет на НАПИ Иван Атанасов. По думите му целта на новите управляващи е била да разрушат всичко, което е било направено от предишното ръководство на агенцията. След тази поредна рокада в Пътната агенция ще се забави темпа, с който се усвояват средствата по ОП „Транспорт” – предупреди Атанасов, като допълни, че 86 млн. евро ще бъдат загубени безвъзвратно, ако работата по магистралите „Тракия” и „Марица” не стартира през следващата година. Иван Атанасов пое за кратко управлението на Пътната агенция, след като Димитър Иванов подаде оставка като изпълнителен директор през октомври миналата година. Ето какво каза Иван Атанасов:
Димитър Иванов няма качества да заема този пост. Това го установихме Надзорният съвет миналата година, горе-долу два месеца след като беше на тази позиция и тогава по наше предложение до премиера той беше посъветван сам да си подаде оставката. Те след два месеца и половина установиха това, което ние преди една година. Така че това е едното обяснение. Според мен правилно решение, защото се отблокира агенцията, както направи това миналата година. Забави процесите изцяло, там се вся полицейщина, страх витае по коридорите, хората са демотивирани.
Второто обяснение е, че се търсеше някакво оправдание за промените в пътната агенция, след като ние, нашият екип получихме доверието на Брюксел, трябваше да се пусне някой „разрушител”, така да го нарека, който да има и лични пристрастия, един вид отмъщение, за да разруши това, което бяхме създали. Сега ще си берат горчивите плодове от тези действия.

Финанси

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *