Иван Игов: Хазартните типове играят, за да загубят, не да спечелят

Кабинетът предприе кампания за предпазване от хазартна зависимост с пари от организаторите на хазартни игри. От 1-и януари тази година всички организатори на хазартни игри са длъжни да внасят средства в Държавната комисия по хазарта, които да се използват за превенция на хазартната зависимост. Вноските за социално отговорно поведение варират в зависимост от дейността на организаторите на хазартни игри.

За хазартната зависимост предупреди в „Преди всички“ по БНР психологът Иван Игов: В единия случай се залага на зависимостта. Разумните хора играят с малки суми и от това не губят кой-знае колко, но има такива, които могат зада се зарибят и да тръгнат по тази спирала, от която много трудно има връщане. Лошото става тогава , когато това стане идея – фикс. Може да ви струва странно, но хазартните типове играят, не за да спечелят, а за да загубят.

С Наредбата се определят условията за разходване на средствата за финансиране на одобрени проекти, съответните процедури за набиране, подбор на проектни предложения и процедури по отчитане на дейността и начина на контрол върху изпълнението на проектите.

Държавната комисия по хазарта

Организаторите на хазартни игри са длъжни да правят годишни вноски за социално отговорно поведение в размер, както следва: За организатори на онлайн залагания – 50 хил. лв. , за организатори на игри в игрално казино – 10 хил. лева, за всички останали вноската е 5 хил. лв. Вноските обаче не зависят от броя на издадените лицензи, поясняват от Комисията по хазарта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *