Идват филмите с виртуална реалност

Седмото изкуство и високите технологии ще се слеят в едно в рамките на първия в България виртуален кино хъб. Демонстрацията ще се състои този уикенд в сградата на кино Люмиер, НДК.

 

В рамките на два дни от 18 до 22 часа любителите на иновации ще се докоснат до една от най-хитовите тенденции във високите технологии – виртуалната реалност, чрез поредица от филми, които могат да се видят посредством специални очила и слушалки.

В инициативата си партнират фестивалът за независимо американско и световно кино So Independent и дигиталната агенция Athlon. Предвидена е и отворена дискусия по темата с водещ Михайло Николич, съосновател на агенцията, който ще направи поредица от атрактивни демострации с иновативното устройство Microsoft Hololens, което обединява реалния и виртуалния свят.

Посетителите на фестивала ще могат да гледат безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми.

Сред заглавията са: „Invasion” от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар” – Ерик Дарнел; проектът „Ashes” – игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени, с режисьор и продуцент Джесика Кантор; хорър комедията „Killer Deal” на режисьора Антъни С. Феранте и българският филм „Spectator’s  Ship” от Момчил Алексиев.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *