Идва любимият мерцедес на руските олигарси

Гостите на панаира в Пловдив ще се прехласват по CL 500 за 253 бона

Немското бижу, по което въздишат любовниците на руските олигарси, кацва на панаира в Пловдив. Посетителите на техническото изложение под тепетата ще се насладят на спортния мерцедес CL 500 след премиерата му в Москва. Това ще бъде най-скъпата кола, показана на „Есен 2006“. Над 253 хил. лева струва базовият модел, а с екстрите скача над 300 бона. По-старата модификация на този модел кара шефът на боклука у нас Румен Гайтански-Вълка. На изложението за първи път у нас ще бъдат показани и три модела мазерати. Най-евтиното от тях е 230 000 лв. Както „Стандарт“ вече писа, 12 българи са поръчали от легендарното возило.

Три световни премиери ще има на „Есен 2006“, което се открива на 25 септември. На автоизложенията в Париж и Пловдив ще бъдат показани едновременно „Дачия Логан“ – комби, и корейските „Санг юнг Екшън“ и „Екшън Спортс“. Цената на базовия модел „Дачия“ е около 15 300 лева. Още 26 автомобила ще видят българите за първи път в Пловдив. Един от посетителите ще си тръгне с кола, която ще бъде разиграна на томбола с попълнени анкетни карти. В нея ще участват „Пежо 107“, „Ситроен С1“, новата „Фиеста“ на „Форд“ и „Шкода Румстер“.

Над 3548 фирми от 49 държави участват на изложението под тепетата. Най-много – 556, са от Германия, 444 – от Италия, 146 – турски. На площ от 115 хил. кв. м ще бъдат обособени 10 специализирани изложби – машиностроене, стойтех-град, аутотех, елтех, енеко, инфотех, PC world, химия, акватек, автомобилен салон.

Ивайло ВЕЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *