Извадиха телата под рухналата сграда в Прага

Телата на четиримата работници, затрупани под развалините на рухналата в петък сграда в Прага, бяха извадени от спасителните екипи, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Сградата, в която бяха извършвани строително-ремонтни дейности, се намира в центъра на чешката столица, на улица Соукеницка. Спасителните работи продължиха 36 часа и няколко пъти бяха прекъсвани заради опасност от нови срутвания на останки от външните носещи стени на зданието, които застрашаваха живота на спасителите. По непотвърдена информация загиналите са граждани на страни от Източна Европа, предимно украинци, отбелязва ИТАР-ТАСС. Агенцията не уточнява точната националност на жертвите. Според спасителните екипи под развалините на сградата няма други затрупани работници. В хода на разследването на трагедията беше установено, че вината е на местната строителна фирма „Стинг Прага“. При извършването на строителните и ремонтните дейности в сградата са били сериозно нарушени строителните технологии и е била извършена непрофесионална намеса в конструкцията на носещите стени на цялото здание, което е причинило трагедията, смятат разследващите органи.
Още нямаме установена самоличност на откритите тела в рухналата сграда в историческия център на Прага. Най вероятно ще има българи. Това каза Марин Йовчевски – политически съветник в посолството ни в Прага, цитиран от „Фокус“.По думите му, има вероятност откритите тела да са на наши сънародници, защото на обекта са работили български строители. Йовчевски посочи, че очаква да му бъде съобщена самоличността назагиналите в Прага строителни работници.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *