Известният крадец на криптовалути отново е заловен

През 2018 година крадежите и измамите с криптовалути бяха по-рядки, докато Труглиа не реши да организира дързък обир на стойност от $23 милиона срещу Майкъл Терпин – видна фигура в крипто индустрията. Това го изведе в заглавията на вестниците.

По това време действията му шокираха индустрията. Трябва да се добави, че на Труглиа му се приписваше и кражбата на $1 милион от Робърт Рос, използвайки техниката „SIM swapping“.

През 2018 година Труглиа беше зачетен в 21 случая на кражба, включително големи размери кражби и използване на лична информация без разрешение. Независимо от младата си възраст, Труглиа успя да натрупа състояние от $53 милиона, включващо криптовалути, произведения на изкуството и бижута.

Независимо от последния арест на Труглиа, подробностите все още не са ясни, но е ясно, че не е се поучил от грешките си. Многократните му сблъсъци със закона подчертават нарастващия проблем с кражбите и измамите с криптовалути.

С разширяването на крипто пазара, той се превръща във все по-привлекателна цел за престъпниците, които искат да реализират бърза печалба. Труглиа не е единственият крипто крадец, който напоследък се сблъсква с последиците на действията си. Гари Хармън беше осъден на четири години затвор за кражба на 713 Биткойн (BTC) от портфейл, защитен от данъчната служба.

Тези случаи ни напомнят, че, въпреки че криптовалутите имат многобройни предимства, те не са лишени от рисковете си. През следващите години ще зависи от регулаторните и правоприлагащите органи да се справят с онези, които се опитват да ги злоупотребят за собствени цели.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *