Извънредна среща на ОПЕК в края на годината

Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК взе решение да проведе извънредна среща в Алжир на 17 декември, съобщиха едновременно представители на картела и алжирското министерство на петрола, цитирани от ИТАР-ТАСС и БГНЕС.

В съобщението на алжирското министерство не се посочва кой именно град е избран за провеждане на срещата. Официален представител на ОПЕК съобщи, че срещата ще се проведе в град Оран, западен Алжир. Очаква се, че провеждането на форума ще бъде потвърдено на 9 септември във Виена. В момента ротационен председател на ОПЕК е Алжир, а от 1 януари следващата година ще бъде Ангола.
Същевременно петролът поевтиня в азиатската търговия, след като загуби повече от 3 долара от стойността си при предходната сесия, тъй като вероятно ураганът Доли няма да „мине” през ключови рафинерии в Мексиканския залив.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтиня с 82 цента до 127,60 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса. При предходната сесия контрактът понижи цената си с 3,40 долара до 128,42 долара за барел. Септемврийските фючърси на сорта Брент поевтиняха със 74 цента до 128,81 долара за барел.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *