Изгодната електронна платежна услуга Paysera стъпва на българския пазар

Една от най-бързо развиващите се европейски компании за електронни платежни услуги стъпва на българския пазар. Това е литовската Paysera – фирма за финансови технологии с лиценз от Националната банка на Литва, който й позволява да извършва дейност, свързана с емитиране на електронни пари и предоставяне на платежни услуги в страните от Европейския съюз.

Компанията започва да предлага у нас иновативна услуга за международни разплащания, която ще отговори на нуждите за оптимизация на банковите разходи на голяма част от малките и средни компании.

„В момента цената на международен валутен превод е минимум 10 евро, като доста компании заплащат между 20 евро – 50 евро в зависимост от сумата на превода. Използвайки SWIFT-системата един валутен превод би достигнал крайния бенефициент до два работни дни. Paysera стъпва на българския пазар с идеята да осигури качествени, надеждни и бързи международни валутни преводи на цени от 0.15 евро за трансакция в рамките на Европейската икономическа зона чрез IBAN за юридически лица, като за физическите лица първите 30 броя преводи всеки месец са безплатни. Друго предимство е, че преводът бива доставян в по-кратки срокове – обикновено в рамките на един ден, а не рядко и за два – три часа“ – споделя Мартин Богданов, изпълнителен директор на българското дружество, представляващо Paysera, който е заемал също ръководни позиции в две от водещите топ 5 банкови институции в страната.

Paysera е част от тенденцията софтуерните компании да навлизат в сегмента на финансовите услуги. Компанията предлага своите услуги изцяло онлайн, като самото откриване на сметка също не изисква физическо посещение в клон. Това обяснява защо откриването на сметка, месечната й поддръжка, както и уеб-банкирането са изцяло безплатни за потребителите и на разположение седем дни в седмицата. С Paysera потребителите могат да прехвърлят средствата си по всяко време на денонощието, като благодарение на широката мрежа от партньори на Paysera, международните валутни плащания се извършват на възможно най-ниска цена от 3.25 евро извън ЕС информира infostock.bg.

Изгодните международни валутни преводи са един от продуктите, с който Paysera стъпва на българския пазар. Системата позволява получаване на входящи преводи, като в рамките на ЕС те са безплатни за потребителите. Амбициите на Paysera са в скоро време да се превърне в добра алтернатива на някои от банковите услуги. Компанията планира също така да предлага на пазара някои финансови услуги за търговци, като портал за онлайн плащания чрез банкови сметки, чрез кредитни карти, чрез SMS и други методи; система за продажба на електронни билети за събития и др. Paysera предлага международна VISA карта, която е изключително изгодна за разплащания в евро. Всяка фирма или физическо лице може безплатно да си открие сметка онлайн на www.paysera.bg чрез лесен процес на регистрация.

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *