Изгоненият либийски консул не е напуснал България

Днес Преходният национален съвет на Либия е информирал МВнР, че Ал-Фурис не принадлежи към опозицията на Кадафи.  Ал-Фурис не принадлежи към Преходния национален съвет, се казва в писмо до Министерството на външните работи, подписано от Слахедин Бишари, зам.-външен министър от опозиционното правителство срещу Кадафи. В писмото, за което съобщи БНР, се препоръчва въпросното лице да бъде депортирано от България, съгласно взетото вече решение.
Ал-Фурис и група либийски граждани в понеделник превзеха сградата на посолството и изгониха временно управляващия либийското посолство у нас. Те счупиха портрети на Муамар Кадафи и издигнаха знамето на революцията.
Екшънът се разигра в момента, когато външно министерство връчи нотата за изгонването на дипломата от България и това породи съмнения, че превратът в посолството е организиран по тази причина. Според някои медии Ал-Фурис е работил за тайните служби на Кадафи.
В момента Ибрахим Ал-Фурис се намира на територията на мисията в столичния квартал „Младост“, където според Виенската конвенция полицията не може да го арестува и екстрадира.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *