Издадоха „Справочник на отговорния бизнес“

220 компании и организации застанаха зад идеята за корпоративната социална отговорност като се включиха в най-новото издание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) – „Справочник на отговорния бизнес”. Посланикът на Великобритания Н. Пр. Джеръми Хил получи първото английско копие от публикацията, рекламираща българския бизнес пред чуждестранните инвеститори. Копие бе връчено и на Сюзън Хауърд, заместник изпълнителен директор на департамента по инвестиции и търговия във Великобритания.

“Този справочник може да послужи на бизнеса за вдъхновение, за източник на прекрасни идеи и гордост, че всичко това, което е описано на страниците му, се случва тук и днес. Благодаря на всички, които създадоха с историите си това издание, и на всички, които го четат, за да се присъединят към бизнеса, който просперира и същевременно прави света още по-добър,“ казва Мария Шишкова, председател на форума в обръщение на страниците на публикацията.

„Справочникът на отговорния бизнес” съдържа обширна база данни на 220 компании и организации членове на БФБЛ, както и актуална контактна информация за чуждестранните дипломатически мисии, държавни и финансови институции. Изданието цели да предостави на българския бизнес информация, необходима за осъществяване на дейност в общия европейски пазар, както и да рекламира българския пазар след присъединяването към ЕС.

„Убеден съм, че присъединяването към ЕС ще създаде нови бизнес възможности и по-здрава и по-конкурентна бизнес среда в България,“ споделя в изданието Н. Пр. Джереми Хил, посланик на Великобритания. „Вярвам, че този справочник показва отдадеността на Българските бизнес лидери към задачата им да изпълнят новите критерии и предизвикателства и да се подготвят за успешно членство на България в ЕС.”

Изданието вече се разпространява сред стотици български и чуждестранни партньори на форума, както и сред всички български посолства и търговски представителства в чужбина. Копие от справочника ще получи и Н. Пр. Принца на Уелс, към чиято организация – Международен форум на бизнес лидерите е асоцииран БФБЛ.

Българският форум на бизнес лидерите е организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *