„Изи кредит“ ще купи конкурента си в бързите заеми „Провидент“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката по изкупуване на дяловете на дружеството за небанково кредитиране „Провидент“ от „Изи асет мениджмънт“, по-позната под името на водещия си продукт „Изи кредит“ (Easy Credit), съобщи компанията – купувач.

„Провидент“ е местното подразделение на една от най-големите британски групи за небанково потребителско кредитиране International Personal Finance (IPF).

След решението на КЗК предстои новите обстоятелства да бъдат отразени в Търговския регистър, с което придобиването ще бъде фактически приключено. Купувачът се ангажира да запази всички служители на „Провидент“ и техните работни места.

Сделката ще оптимизира търговската структура и географско покритие в страната чрез интеграция на екипите и на използваните добри практики от двете дружества, усъвършенствайки бизнес модела на малките потребителски кредити, информира econ.bg.

„Планираме да надградим разработеното от нас ноу-хау в сектора и да разгърнем потенциала на компанията, превръщайки Easy Credit в един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в България“, коментираха от „Изи Асет Мениджмънт“.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *