Изкуственият интелект ще се настани трайно в домовете ни

“Умните къщи” ще съчетават в себе си системи за “тесен” изкуствен интелект, с които вече разполагаме, каза пред Радио София футурологът Мариана Тодорова, автор на книгата “Изкуственият интелект”. Това означава в едно домакинство всички електроуреди да бъдат свързани в система и да бъдат снабдени със сензори за интернет на нещата.

Такава организация би дала възможност собственикът да заложи програма със своята диета и “умният” хладилник да поръчва автоматично храните, от които има нужда, когато те свършат.

По подобен начин може да се осъществява регулирането на отоплението и осветлението в дома. Тези къщи ще могат да закупуват самостоятелно електричество на по-ниска цена от други сгради и обекти, които го произвеждат, информира bnr.bg.

Изкуственият интелект ще се настани трайно в домовете ни : Ефир 2

Фасадите ще бъдат изработени на принципите на 3D и 4D принтирането, като ще могат да променят характеристиките си през различните сезони, благодарение на което ще се отличават с висока ефективност.

Умни” Домове – Решение За По-Зелено Бъдеще

Мариана Тодорова очаква до 10 години масово да се премине към “умни домове” с тесен изкуствен интелект, тъй като технологиите в тази област не са много скъпи и са налични.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *