Изкуствен интелект прогнозира цената на среброто

След двудневното заседание, Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти с 0.25 пункта, както се очакваше. Въпреки заявленията на председателя на Федералния резерв на САЩ, Джером Пауъл, че пауза на лихвените проценти не е коментирана и намаляването им преди края на годината е изключено, цената на Биткойн се повиши над $29,000. Среброто също се повиши с 2.15% през предходната седмица, като някои инвеститори започнаха да размишляват за дългосрочните му перспективи.

Изследвайки тенденциите, финансовият информационен портал Finbold се консултира с платформата за прогнозиране на цените, CoinPriceForecast, задвижвана от изкуствен интелект (AI). Според последните данни, отчетени на 4 май, платформата определя цената на среброто на $28.05 за унция до края на 2023 г.

Ако тази прогноза се сбъдне, ще има ръст от почти 10% спрямо цената на среброто в момента. Освен това платформата прогнозира, че до средата на 2023 г. среброто ще се търгува на цена от $27.58, а увеличенията ще продължат и през следващите години.

Платформата за прогнозиране на цените предвижда, че цената на среброто към края на 2027 г. ще бъде около $51. Към момента на писане на статията, цената на унция сребро е $25.53, като е отбелязан годишен връх и повишение от около 2% през последните 24 часа и 4% през последния месец, според данни на BullionVault.

Експертът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп предлага да се купува сребро, както и злато, Биткойн (BTC) и други криптовалути. Освен това, той посъветва хората да си изтеглят парите от банките и да ги инвестират в тези активи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *