Изплащат парите за редовните проекти по САПАРД от следващата седмица

От следващата седмица Държавен фонд“Земеделие“ започва изплащането на средствата на изрядните проекти по програма САПАРД.
Националният ръководител на предприсъединителната програма вече одобри промените в правилниците за работа на отдел „Европейско финансиране“ на агенцията, съобщиха от пресслужбата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
Съгласно Постановление на Министерския съвет от 30 марттази година,правителството даде съгласие ДФ „Земеделие“ да разходва 100 млн. лв. за изплащане на изпълнените проекти по програма САПАРД.
Плащанията по подадените заявки ще се извършват в съответствие с акредитираните процедури за работа по програма САПАРД. Проектите ще бъдат изплащани по реда на подаване на заявките в агенцията.
Актуална информация за етапите на обработка на всеки проект ще бъде публикувана регулярно на уеб сайта на ДФ „Земеделие“.
Основен приоритет на ръководството на ДФ „Земеделие“ – Агенция САПАРД е изграждането на организационна среда, която да не допуска нередности, се посочва в съобщението.
В последните три месеца агенция САПАРД взе под внимание всички препоръки на Генерална дирекция „Земеделие“ при разработването и извършването на съответните контроли с цел защитафинансовите интереси на Европейската общност и България.
Като резултат беше разработен т. нар. екшън-план, чрез който беше осигуренадобра вътрешна контролна среда и максимална защита на финансовите интереси на Европейската общност.
В резултат на Плана за действие ДФ „Земеделие“ значително укрепи инфраструктурата си, която да позволи ефективно управление на финансовите срества за подпомагане на българското земеделие, смятат от МЗХ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *