Изтича срокът за плащане на данъка върху доходите с 5 % отстъпка

Изтича срокът за плащане на данъка върху доходите с 5 % отстъпка. От Националната агенция за приходите препоръчват на решилите да се възползват от облекчението в последния ден, да заплатят дължимия от тях данък в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на НАП до 15.00 ч., тъй като при плащане по банков път е необходим поне един ден, за да пристигнат средствата по сметката на съответната териториална дирекция.
При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 111213 – „Данък върху доходите на физически лица – свободни професии, граждански договори, наеми и др.” или за данъка от едноличните търговци 111215 – „Годишен и авансов данък по ЗДДФЛ на еднолични търговци”), входящият номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането.
Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.
Срокът за подаване на годишните декларации за облагане на доходите от 2008 г. е до 30 април 2009 г.
Лицата, които подадат годишна данъчна декларация в срок до 30 април по електронен път, ползват отстъпка от 5 на сто, при условие, че не ползват отстъпката от 5 на сто, предвидена за срока до 10 февруари.
focus-news.net
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *