Изчезна босът на „Киров“, Сини и червени се прегърнаха в Брест, Натискаме ЕС да пуска свободно македонците

Изчезнал?
„Труд“;
Изчезна босът на „Киров“

Бизнесменът Киро Киров (70 г.), вносител на строителна техника, машини и инструменти, сред които и Bosch, е изчезнал безследно. Антимафиоти предполагат, че става въпрос за отвличане. До вчера никой не се е свързал със семейството му, за да иска откуп. Близките му се обадили в полицията вчера по обед, тъй като от предишната вечер не могли да се свържат с него. В събота те се качили и до дома му в Банкя, където също нямало следи от бизнесмена.
Вчера по обед синът на Киров се качил в Банкя, където живеел 70-годишният му баща. Там Иван Киров заварил гаража отворен. Джипът на бизнесмена „Порше“ бил отключен и с открехната врата. Двата мобилни телефона на шефа на „Киров“ били изключени. За последно близките му го чули към 21 ч в петък. От МВР са изпратили писмо до съда, за да им се разреши да проследят последните разговори от GSM-те на Киров.
„В събота телефоните му даваха, че или са изключени, или нямат обхват. Първоначално помислихме, че е някъде на излет. Но се разтревожихме. Не могат да искат пари от нас, защото фирмата в момента оцелява. Не знам и някой да му има зъб“, каза вчера Мария Кирова, съпруга на изчезналия.
Със случая са се заели антимафиоти. По неофициална информация към 21 ч в петък край къщата на Киров бил забелязан джип „БМВ X5″, който потеглил с мръсна газ. От МВР умоляват всички, които имат информация за Киров, да се обадят на телефон 166 или на 982-83-63.
Местни избори.
„Стандарт“:
Сини и червени се прегърнаха в Брест
ПЛЕВЕН. СДС и БСП се прегърнаха с обединените земеделци на кметския балотаж вчера в с. Брест. На първия тур там гръмна скандал за купуване на гласове. Непримиримите врагове се съюзиха срещу ГЕРБ. Към тях се лепна и НДСВ. Те призоваха своите гласоподаватели да подкрепят досегашната временна заместничка на покойния управник Мариана Несторова. Тя пък сподели, че винаги е била безпартийна и над 30 г. е работила в кметството като изпълнител по бюджета. Несторова се състезава с арендатора Цецо Луканов, който бе обвинен в купуване на двадесетина гласа на работници от местен цех за обувки за по 50 лв.
Странните колаборации за кметския стол в най-голямото село на община Гулянци обаче не свършиха дотук. Оказа се, че сигналът за раздаване на банкноти срещу човека на ГЕРБ е подаден от ВМРО. Войводите обаче направиха обратен завой и този път застанаха зад човека на Бойко Борисов. Понесоха се дори слухове, че те контролират местния ромски електорат.
Без визи.
„Стандарт“:
Натискаме ЕС да пуска свободно македонците
Настояваме пред ЕС за скорошна либерализация на визовия режим за граждани на Сърбия, Черна гора и Македония. Това каза вчера пред агенция „Фокус“ дипломат №1 Ивайло Калфин след края на двудневната неформална среща на външните министри на 27-те страни членки в чешкия град Хлубока над Вълтавоу. Във форума участваха и колегите им от държавите кандидатки Хърватия, Турция и Македония. „Целта ни е колкото се може по-скоро Европейската комисия да вземе решение и от края на годината да отпаднат визите поне за Сърбия, Черна гора и Македония, което би било едно важно послание към тези страни“, отбеляза Ивайло Калфин. Топдипломатите на Европа обсъдиха стратегията на ЕС към региона на Западните Балкани, както и хода на преговорите на Хърватия и на Турция за членство в съюза. Министрите на външните работи потвърдиха европейската перспектива пред всички държави от Западните Балкани. Едновременно бе подчертано, че приближаването им към ЕС зависи преди всичко от самите тях. Финландският външен министър Александър Стуб изрази мнението, че „най-хубавото нещо, което се е случило в ЕС през последните 10 години, е разширяването на съюза през 2004 година“, но призна, че ако до 2010 година Лисабонският договор не бъде ратифициран, присъединяването на балканските страни ще бъде „малко по-трудно“. Френският му колега Бернар Кушнер пък отбеляза, че без ратификация, разширяването „ще стане невъзможно“.
Станишев – скиор.
„Стандарт“
Станишев катери с хлапета Витоша
Сергей Станишев заряза политическите търкали за ден и отиде с хлапета на Витоша. Придружен от половинката си Елена Йончева и от двете си кучета – Бари и Дана, министър-председателят награди най-изявените деца скиори от столичните училища и закри официално зимния сезон вчера. В надпреварата бяха отличени 20 от над 200 малчугани. Председателят на Българския олимпийки комитет Стефка Костадинова и шефката на ДАМС Весела Лечева помагаха на премиера в раздаването на отличията.
Не ме занимавайте с политика днес, много ви моля, отряза Станишев питанията за изборното законодателство. За сметка на това той охотно разказваше на всички желаещи за двата домашни любимeца. Оказа се, че английският булдог Бари му е подарък от председателя на Европейската комисия Жозе Барозу. Булдогът обаче демонстрира завиден темперамент, като през почти цялата реч на премиера не спря да лае и да тича при стопанина си.
Без аварии.
„24 Часа“:
Бойко: Без аварии и по-често в църквата

„Пожелавам ви безаварийно каране през годината и по-често да влизате в църквата“, каза Бойко Борисов пред рокерите при официалното откриване на мотосезона в София. Събитието мина под патронажа на Столичната община, а кметът даде импровизирания старт пред хрампаметника „Св. Александър Невски“.
Лидерът на ГЕРБ направи кратка обиколка покрай паркираните мотоциклети и размени по две приказки с някои от рокерите.
Борисов обаче предпочете да не изпробва уменията си върху мощните двуколесни машини. Бившият финансов министър Милен Велчев пък беше довел сина си, който много харесвал моторите.
Депутатката Антония Първанова пристигна със своя „Харлей – Дейвидсън“ и бе сред водачите на колоната. Заклетата рокерка бе сред атракциите на най-голямото в историята откриване на мотосезона.
Близо 3500 рокери изпълниха целия площад около храм-паметника, а колоната не успя да потегли близо час по маршрута към Кокаляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *