„Икономедиа“ купува 60 на сто от „София Ехо Медия“

„Икономедиа“ АД купува 60% от „София Eхо Mедия“ ЕООД. След сделката към портфолиото на най-голямата българска група за бизнес медии се прибавят и издания за чужденците в България (печатни медии) и за всички чужденци, които се интересуват от страната (уеб сайтове). Това са вестник The Sofia Echo, списанието за недвижими имоти Property Wise и www.sofiaecho.com , www.propertywisebulgaria.com и www.expatinbulgaria.com.

„Работим върху проект за чужденците, които пребивават или посещават България с бизнес цели от около година. След анализ на пазара, най-добрата възможност за нас беше партньорство със „София Ехо Медия“, които са лидери в този сегмент и са създали много силни медии. Чужденците, интересуващи се от България, се увеличават и този пазар ще продължи да нараства. Комбинацията от възможностите на „Икономедиа“ и опита на „София Ехо Медия“ с тази аудитория е уникална и в бъдеще ще развиваме и други продукти. След сделката ще предлагаме достъп на рекламодателите и до още една част от качествената аудитория – чужденците“, коментира Бисер Боев, изпълнителен директор на „Икономедиа“.

„Доверието към The Sofia Echo и уеб сайта и влиянието на изданията ни нарастнаха през годините, стартирахме и нови продукти, за да удовлетворим търсенето на чужденците на качествена информация за България. Логична стъпка за нашата компания е да потърсим силен партньор, с който да продължим да развиваме този пазар. Като издател на качествени медии, „Икономедиа“ е нашият естестевен избор. The Sofia Echo става на 10 години сега и това е прекрасен подарък за рождения ни ден“, коментира управляващият директор на „София Ехо Медия“ Кристин Милнър.

Сделката е внесена за одобрение в Комисията за защита на конкуренцията.

В портфолиото на „София Ехо Медия“ са вестник „The Sofia Echo“ (седмично издание с новини, анализи, лайфстайл рубрики и информация за България и българите), списание „Property Wise“ (излиза на два месеца и съдържа информация, насочена към инвеститори и потребители, заинтересувани от пазара на недвижими имоти в България) и сайтовете www.sofiaecho.com (портал за новини от България на английски език, комбиниращ ежедневен новинарски бюлетин и съдържанието на седмичното печатно издание) , www.expatinbulgaria.com и www.propertywisebulgaria.com (сайт на английски език, базиран на съдържанието на едноименното списание).

„Икономедиа“ АД е втората по големина издателска група в България и най-голямата компания за бизнес медии в страната. От началото на 2005 г. групата е част от Verlagsgruppe Handelsblatt – най-голямата медийна компания в областта на финансовата и бизнес информация в Германия. „Икономедиа“ е 50% собственост на Verlagsgruppe Handelsblatt и 50% на българската „Агенция за инвестиционна информация“ ООД. „Икономедиа“ издава деловия всекидневник на България „Дневник“ и най-влиятелния седмичник „Капитал“.

„Икономедиа“ издава и лицензните списания Business Spotlight и Foreign Policy, както и професионалните списания HoReMag (за професионалистите в туризма), „Ютилитис“ (за ютилити бизнеса), „Регал“ (за търговията с бързооборотни стоки) и MD (специализирано издание за лекари). Заедно с АСИ ООД, „Икономедиа“ издава и водещия седмичник за строителство и инвестиции „Строителство Градът“ и месечното списание за недвижими имоти „Индекс Имоти“. Чрез ICT Media, „Икономедиа“ издава вестник Computerworld, списанията PC World, CIO и Nework World. А от май 2007 е издател и на списание „Бакхус“ и „Меню“.

В портфолиото на „Икономедиа“ са над 20 интернет сайта, сред които www.capital.bg , www.dnevnik.bg , порталът за HR, работа и образование www.karieri.bg, порталът www.radar.bg, сайтът за София www.zagrada.bg, порталът www.idg.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *